De Enphase energiemanagement-software is hier!

De Enphase energiemanagement-software is hier!

Tijdens de succesvolle roadshows van Enphase werd de nieuwe IQ Energy Management software gepresenteerd. Was je niet aanwezig bij de roadshow of heb je even een opfrisser nodig? Hieronder vind je alle info die je nodig hebt!

Wat is het?

De slimme software houdt rekening met de actuele stroomprijzen en voorspelt het energieverbruik. Hierdoor gebruiken huiseigenaren met een dynamisch energiecontract automatisch de goedkoopste stroom.

Ook schakelt IQ Energy Management de zonnepanelen uit bij negatieve stroomprijzen. Zo vermijdt je klant extra kosten. Bovendien krijg je via de Enphase-app live inzicht in de prestaties van je systeem. Denk aan de opwekking per paneel, je verbruik en de teruglevering aan het net.

Hoe werkt het?

De energieprijs varieert per uur voor huiseigenaren met een dynamisch energiecontract. IQ Energy Management past voortdurend de energiebron aan (zonne-energie, thuisbatterij of elektriciteitsnet). De software plant automatisch met welke bron en wanneer de energie wordt verbruikt. Zo maximaliseert het de besparingen.

Hoe activeer je het?

Allereerst door de meetspoelen correct te installeren. Dit is noodzakelijk voor de activatie. Voor jou als installatie-professional biedt dit een extra kans om klanten die met dynamische energiecontracten willen werken, te ondersteunen.

Vervolgens kun je contact opnemen met de Enphase klantenservice om de nieuwe functie te activeren. Later dit jaar verloopt dit proces automatisch.

Wat heb je nodig?

Het IQ Energy Management systeem bestaat uit:

Enphase micro-omvormers. De basis voor elk Enphase-systeem.

IQ Gateway Metered. Hierop is de update automatisch gedownload.

Growatt APX HV batterijmoduleGrowatt APX HV batterijmodule

Optioneel: IQ Battery. Sla zelf geproduceerde zonne-energie op óf laaggeprijsde net-energie. Deze kun je later gebruiken of exporteren wanneer de netprijzen hoog zijn. 

Growatt APX HV voetstukGrowatt APX HV voetstuk

Optioneel: IQ Router. Voor de integratie van laadpalen en warmtepompen (binnenkort beschikbaar). In de handleiding lees je precies welke apparaten compatibel zijn.

Growatt Smart meter TPM-E 3-faseGrowatt Smart meter TPM-E 3-fase

Vragen? Wij staan voor je klaar!

De toekomst van energiehuishouding is hier. Heb je vragen of wil je meer weten over de nieuwe Enphase energiemanagementsoftware? Neem dan contact met ons op via [email protected]. Of bel ons op 024 204 2090.